Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czarna 1 kg
cukier 1 kg
woda 1 szkl
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z czarnej porzeczki

Porzeczki umyć, oczyścić z szypułek. Z cukru i wody ugotować gęsty syrop, wsypać porzeczki, dodać żelfix, wymieszać i chwilę gotować. Następnie gorące konfitury przełożyć do słoików, zakręcić i wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 13.04.2013 19:38
smaczna do przekładania ciasta i nie tylko :)
IlonaAlbertos 01.10.2012 21:41
Musi mieć bardzo intensywny smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak