Sposób przygotowania

Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować i wsypać do garnka. Następnie dodać dżemix, wymieszać, zagotować. Po kilku minutach wsypać cukier, ciągle mieszając gotować przez 3-4 minuty. Następnie zdjąć z ognia i mieszać drzem do momentu zniknięcia z powierzchni piany. Gorący dżem przekładać do słoików i szczelnie zakręcać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    mój ulubiony
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zawsze robię zapasy tego dżemu, bo wiśniowy szybko znika. Idealnie nadaje się do kanapek i różnego rodzaju ciast.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    u mnie jest dokładnie tak samo: najwięcej słoiczków i najszybciej znikają, ale cóż się dziwić, jest najlepszy.... :P)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wyśmienity dżem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !