Sposób przygotowania

Ogórki zetrzeć na tarce lub pokroić w plastry. Do rondla wlać 1/2 litra wody, ocet, wsypać cukier, sól i ziele angielskie, zagotować. Tak powstałą zalewą zalać mizerię i pozostawić na kilka godzin. Następnie wsypać posiekany koperek, czosnek i wszystko razem wymieszać. Mizerię przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików, zakręcić i pasteryzować około 10-15 minut, wystudzić, wynieść w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    nigdy nie robilam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę zrobić w tym roku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !