Sposób przygotowania

Paprykę obgotować we wrzącej wodzie, zahartować. Odkroić szypułki, usunąć nasiona, pokroić na kawałki, włożyć do słoików. Do każdego słoika dodać 2-3 ziarenka ziela angielskiego, pieprzu, 2 wiórka chrzanu. Wodę z octem, solą i cukrem zagotować. Gorącą zalewą napełnić słoiki, zakręcić, włożyć do garnka, zalać wodą i pasteryzować około 25 minut. Papryka to świetny dodatek do obiadu i sałatek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię marynowaną papryczkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taką paprykę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię na kanapeczkę i też zawsze robię mix kolorów, ładnie potem wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię marynowaną paprykę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !