Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. Gotowe schłodzić w lodówce ok 30 min.
Papierem do pieczenia wyłożyć spód tortownicy o średnicy 24cm, a następnie posmarować margaryną boki i posypać lekko mąką. Ciastem wyłożyć spód tortownicy a następnie boki. Ponownie schłodzić ok 30 min.

Ser wymieszać z cukrem, likierem malibu oraz białkami drewnianą łyżką. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszać. Gotowy ser wylać na ciasto, posypać borówkami i wstawić do piekarnika na ok 90 min. w temp. 150\'C i piec do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawimy by przestygło. Ściągamy obręcz tortownicy i wkładamy ciasto do lodówki na ok 2-3 godziny, najlepiej 24 godziny. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ech...bombowy! tym bardziej, że lubię serniki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    musi byc pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Narobiłaś mi ochoty na taki serniczek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    aż chce się jeść
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe czy białka maja być ubite ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Mogą, ale nie muszą :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super sernik
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow-taki sernik to coś dla mnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mmm, już czuję ten wspaniały smak...
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    takiego jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !