Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eklery

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka 3/4 szklanki
masło 1/4 kostki
jaja 3 sztuki
śmietanka słodka 250 ml
cukier puder 2 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Eklery

Wodę zagotować z masłem i gotować aż do rozpuszczenia. Dodać odrobinę soli, wsypać mąkę. Podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle ucierając aż powstanie gładka masa. Wystudzić. Wbić jajka, utrzeć. Szprycą wyciskać na pergamin podłużne ciastka. Upiec w temp. 180 stopni. Wystudzić, przekroić na połowę wzdłuż. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Przełożyć eklery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 26.08.2011 13:32
Pyszne!
Ania60 06.08.2011 08:00
Bardzo lubię
Iwusia 26.07.2011 23:25
bardzo lubię
Katarzyna/kate1980 25.07.2011 22:08
super
artur7 25.07.2011 08:57
uwielbiam
novita26 25.07.2011 07:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak