Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jabłka 4 sztuki
olej 3 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
cukier 3 łyżki
sól do smaku
biała kiełbasa 8 surowa
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z jabłkami

Kiełbasę wrzucić do wrzątku z dodatkiem liścia i ziela, posolić i gotować przez 15 minut. Cebulę posiekać, zeszklić. Jabłka pokroić na cząstki, skropić cytryną. Dodać do cebuli, dusić chwilę razem. Jabłka z cebulą przełożyć do naczynia żaroodpornego, położyć na nim kiełbasę, przykryć i zapiec w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 24.07.2011 23:47
smaczne danie
Mariusz10 24.07.2011 23:47
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak