Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka dla lenia:)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
mleko 0,5 l
margaryna 1 kostka
alkohol 50 ml
krem do karpatki 1 szt.
sos malinowy 25-30 (do ozdoby)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka dla lenia:)

Gotowe ciasto francuskie rozłożyć na blasze, pokroić na prostokąty ok. 3x5 cm. Piec ok. 10-15 min. w temp. ok. 200 st. C na złoty kolor. Przygotować krem karpatkowy według przepisu podanego na opakowaniu, dodając kieliszek ajerkoniaku lub innego alkoholu (powinien być dość mocny). Upieczone ciastka udekorować kremem karpatkowym, zrobić ozdobny wzorek sosem malinowym lub np. krówkowym, toffi. Można również dodać świeże owoce dla ozdoby i podniesienia walorów smakowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak