Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z gyrosem wieprzowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pita 4 sztuki
gyros 40 dag
pomidor 2
sałata strzępiasta 4 liście
ogórki małosolne 4
ser żółty 15 dag
sos miętowo-czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z gyrosem wieprzowym

Pitę podgrzewamy w tosterze kilka minut. Podgrzane pity rozcinamy robiąc kieszonki. Kieszonki te faszerujemy gyrosem przygotowanym wg przepisu (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/154529/gyros-wieprzowy-grillowany.html) oraz pokrojonymi warzywami w kostkę: pomidorem, ogórki oraz serem. Dodajemy jeszcze całe liście sałaty a wszystko polewamy sosem miętowo-czosnkowym zrobionym wg przepis (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/154059/sos-mietowo-czosnkow.html).Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.07.2012 11:51
Super danie :)
Sylwia56
Sylwia56 23.11.2011 00:42
pycha
BernadettaP 11.10.2011 21:49
Strasznie długo już za mną chodzi takie jedzonko, tylko zawsze coś innego trzeba zrobić, ale w końcu muszę zaspokoić swe zachcianki :-P
Ania67 17.09.2011 08:39
pycha
Malinka 13.08.2011 23:35
Naprawdę rewelacja!
Margo1 29.07.2011 08:53
jak widać apetyczne
Weronika_eM 26.07.2011 22:34
mniam,mniam
Kopiko1983 26.07.2011 14:04
Pyszny domowy kebab!
Beatris 26.07.2011 11:25
A dla mnie sos jak najbardziej z miętą.
Gosia40 26.07.2011 09:31
coś w sam raz dla mnie!
Agnieszka_B 25.07.2011 21:37
Mój małżonek byłby zachwycony takim jedzonkiem... A ja już jestem:)
jolajka 25.07.2011 08:02
dobre, ale sos bez mięty...
Jolanta_P-S 25.07.2011 06:57
A tak się zastanawiałam do czego ci ten sos miętowo-czosnkowy;) jak zjadłeś 4 to ta mięta jak znalazł na trawienie. Żartuję:D
agnieszka137 24.07.2011 23:46
pyszne, że ho ho :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak