Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki w cieście piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szklanka
jajko 1 szt
olej 1/2 łyżki
pieczarki 500 g
tłuszcz do smażenia
piwo jasne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki w cieście piwnym

wsypać mąke, oddzieli białko jaja od zółtka i ubic na sztywna pianę. w trakcie ubijania dodać odrobine soli.
do mąki wlac piwo, dodać żółtko, sól, pieprz.
na koniec dodać 1/2 łyżki oleju wszytsko wymieszać aby powstała lekko gęsta masa. do masy dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
oczyścić pieczarki.
rozgrzać olej i smazyc w nim uprzednio zanurzone w cieście pieczarki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 14.11.2011 21:48
ciekawy przepis na pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak