Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z masą krówkową

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 25 dag
mąka 1 kg
cukier 40 dag
jajko 4 sztuki
śmietana 12% 2-3 łyżki
DODATKOWO:
masa krówkowa orzechowa 1 puszka
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z masą krówkową

Margarynę posiekać z cukrem dodać jajka mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę,zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce .
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość do 1.5 cm ,posmarować masą krówkową,zwinąć rogale .Każdego rogalika posmarować rozmąconym jajkiem,piec na złoty kolor w temp.180st .
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.05.2012 11:04
slinka cieknie
Jastinka 20.03.2012 13:18
pyszne
IKrakowianka 13.11.2011 00:39
cudowne
smakoszek 29.09.2011 10:10
wspaniałe
czekoladka_m 04.09.2011 17:04
prezentują się znakomicie;)
Renataj 26.07.2011 18:46
Super
Gosia40 24.07.2011 22:05
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak