Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 1 szkl
pomidory 1/2 kg
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z fasolką

Fasolkę namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować ją w tej samej wodzie. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pokrojone pomidory, przykryć i dusić około 15 minut. Gdy fasolka miękka dodać przetarte przez sito pomidory, zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać odrobinę wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 06.11.2013 20:59
uwielbiam pomidorówkę i też dodaję fasolkę niekiedy - super!
IlonaAlbertos 24.01.2013 20:20
Wygląda wspaniale, bardzo lubię takie zupki.
Iwona51
Iwona51 12.09.2011 10:55
pycha
gosia47-47 24.07.2011 21:42
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak