Sposób przygotowania

Fasolkę namoczyć poprzedniego dnia, nazajutrz ugotować ją w tej samej wodzie. W rondelku rozgrzać masło, włożyć pokrojone pomidory, przykryć i dusić około 15 minut. Gdy fasolka miękka dodać przetarte przez sito pomidory, zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać odrobinę wody, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale, bardzo lubię takie zupki.
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    uwielbiam pomidorówkę i też dodaję fasolkę niekiedy - super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !