Sposób przygotowania

Rolada z cyklu- ciasto na weekend.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dobrze jest użyć drobnego cukru, wtedy szybciej się go rozetrze. W międzyczasie rozpuszczamy margarynę. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy dodając przestudzoną margarynę. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu biszkopt przekładamy na ściereczkę kuchenną i zwijamy na kształt rolady.
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy do niej po łyżce mascarpone mieszając masę.
Na przestudzonym biszkopcie rozsmarowujemy dżem malinowy. Na dżem wykładamy masę i zwijamy ciasto na kształt rolady( możemy użyć do tego folii spożywczej). Ciasto wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentuje się przepysznie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealna !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Rolada malinowa... Chętnie bym spróbowała:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam maliny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    śliczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rolady są ekstra pyszne;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda przepysznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszna rolada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !