Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada malinowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 10 dag
mąka 12 dag
margaryna 50 dag
mascarpone 15 dag
kremóka 200 ml
cukier puder 3-4 łyżki
dżem malinowy 0,5 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada malinowa

Rolada z cyklu- ciasto na weekend.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dobrze jest użyć drobnego cukru, wtedy szybciej się go rozetrze. W międzyczasie rozpuszczamy margarynę. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy dodając przestudzoną margarynę. Ciasto rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu biszkopt przekładamy na ściereczkę kuchenną i zwijamy na kształt rolady.
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie dodajemy do niej po łyżce mascarpone mieszając masę.
Na przestudzonym biszkopcie rozsmarowujemy dżem malinowy. Na dżem wykładamy masę i zwijamy ciasto na kształt rolady( możemy użyć do tego folii spożywczej). Ciasto wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.11.2013 18:47
przepyszna rolada
Seba 17.05.2013 08:23
smaczne ciasto
Kate131 24.07.2012 08:59
super wygląda
RenataZ-et 03.05.2012 00:05
wygląda przepysznie :)
Andysz 23.04.2012 20:06
rolady są ekstra pyszne;D
Katarzyna/kate1980 26.07.2011 21:43
śliczna
jolita 26.07.2011 07:42
palce lizać
novita26 26.07.2011 07:41
uwielbiam maliny
agnieszka214 26.07.2011 06:50
pyszne
Agnieszka_B 25.07.2011 21:30
Rolada malinowa... Chętnie bym spróbowała:)
Iwusia 25.07.2011 20:36
idealna !
aguus 24.07.2011 22:00
Prezentuje się przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak