Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z duszonymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małych ziemniaków 60 dag
marchewki 2
zielonego groszku 25 dag
por
pieczarek 25 dag
masła 4 łyżki
pieprz
sól
majeranek
kremówki 3/4 szklanki
szczypiorku 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Z duszonymi warzywami

Ziemniaki należy ugotować w mundurkach. Ostudzić, obrać i pociąć na grube plastry. Marchew umyć i pokroić w plasterki. Groszek opłukać. Białą część pora pociąć na krążki. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Dusić wszystko razem pod przykryciem 10 minut. Przyprawić do smaku i dodać pokrojone ziemniaki, wymieszać.Twaróg utrzeć z kremówką, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i przyprawić do smaku. Podać w osobnej miseczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2013 12:03
Dopisuj słowo do tytułu, co z ...?
edyta18-20 26.07.2011 16:14
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak