Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę dodając stopniowo po jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać do masła na przemian ze śmietaną, wymieszać. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy na babkę. Piec około 45 minut w temp 170 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pychota!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być pyszna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszna ta babka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !