Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik jabłkowy z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
wino białe wytrawne 2 szklanki
mleko 2 szklanki
jabłka 50 dag
cukier 10 dag
sok z cytryny
mąka zmieniaczana 1 łyżka
bazylia 2-3 łyżki
słodka śmietana do dekoracji
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jabłkowy z bazylią

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny. Zalej wrzącą wodą, dodaj cukier i cynamon. Ugotuj. Miękkie jabłka zmiksuj na mus.
Stale mieszając, do musu wlej mleko wymieszane z mąką, zagotuj. Ostudź. Połącz ze schłodzonym winem.
Dopraw posiekaną bazylią. Przed podaniem udekoruj śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 27.03.2012 09:43
ciekawe nigdy taiego nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak