Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik jabłkowy z bazylią
Stale mieszając, do musu wlej mleko wymieszane z mąką, zagotuj. Ostudź. Połącz ze schłodzonym winem.
Dopraw posiekaną bazylią. Przed podaniem udekoruj śmietanką.
woda | 2 szklanki |
wino białe wytrawne | 2 szklanki |
mleko | 2 szklanki |
jabłka | 50 dag |
cukier | 10 dag |
sok z cytryny | |
mąka zmieniaczana | 1 łyżka |
bazylia | 2-3 łyżki |
słodka śmietana | do dekoracji |
Cynamon mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: