Sposób przygotowania

Do mąki wbij jajka, wlej wodę i mleko, wsyp odrobinę soli. Wymieszaj mikserem. Gdyby ciasto było zbyt gęste, dolej jeszcze trochę wody. Przykryj je ściereczką i odstaw na ok. 20 minut.
Jabłka obierz, oczyść, potnij na kawałki. W garnku rozgrzej masło, wrzuć jabłka. Smaż 2 minuty na dużym płomieniu. Dodaj goździki, dopraw solą. Zmniejsz płomień i duś 10 minut. Od czasu do czasu mieszaj, by mus nie przywarł do dna garnka.
Patelnię mocno rozgrzej, posmaruj olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż 12 naleśników. Przykryj je plastrami szynki, nałóż po porcji musu. Naleśniki złóż w trójkąty. Ułóż w żaroodpornej formie i zapiekaj 10 min. w temp. 200 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !