Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę przesiej do miski. Dodaj szczyptę soli. Wbij 2 jajka. Wlej wodę i mleko. Wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Rozgrzana patelnię posmaruj olejem. Wlewaj porcje ciasta. Smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Masa: Szpinak włóż na 3 minuty do posolonego wrzątku, odcedź, osącz, grubo posiekaj. Dymki oczyść, pokrój na kawałeczki, zeszklij na łyżce oleju. Dołóż szpinak, pokrojoną w kostkę fetę, suszone pomidory oraz 2 jajka. Czosnek obierz, rozetrzyj. Dodaj do masy, oprósz solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Wymieszaj.
Naleśniki przełóż przygotowanym nadzieniem. Wierzch posyp żółtym serem i orzechami. Przenieś na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni. Zapiekaj ok. 25 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !