Sposób przygotowania

Masło stopić, ostudzić. Ciastka bardzo mocno pokruszyć, dodać do nich masło, wymieszać, rozłożyć na dno tortownicy, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Połowę śmietany wymieszać z twarogiem. Dodać do tego czekoladę, rozmieszać dokładnie, wylać na spód z ciastek. Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją i ostudzić. Następnie dodać do reszty śmietany, wymieszać, wylać na ciasto. Dla dekoracji polałam ciasto sokiem z wiśni i zrobiłam esy-floresy. Schłodzić ciasto w lodówce.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Bardzo lubię takie desery:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    bardzo lubie takie esy floresy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jaki śliczny serniczek :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajnie wygloda...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !