Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowy sernik czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/4 kostki
czekolada mleczna 4 tabliczki
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier puder 4 łyżki
mleko 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
twaróg 400 (mielony)
herbatniki czekoladowe 150 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowy sernik czekoladowy

Masło stopić, ostudzić. Ciastka bardzo mocno pokruszyć, dodać do nich masło, wymieszać, rozłożyć na dno tortownicy, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić, dodać do niej cukier puder. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Połowę śmietany wymieszać z twarogiem. Dodać do tego czekoladę, rozmieszać dokładnie, wylać na spód z ciastek. Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją i ostudzić. Następnie dodać do reszty śmietany, wymieszać, wylać na ciasto. Dla dekoracji polałam ciasto sokiem z wiśni i zrobiłam esy-floresy. Schłodzić ciasto w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 27.01.2012 12:06
fajnie wygloda...
Izabela/bella81 03.11.2011 10:29
fajny
Iwusia 07.08.2011 20:55
jaki śliczny serniczek :)
Jolanta_P-S 25.07.2011 13:15
bardzo lubie takie esy floresy
pawel6 24.07.2011 21:32
Bardzo lubię takie desery:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak