Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów mieszanych

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 6 szt
porcje rosołowe 4 szt
marchew 2 szt
seler 1 szt.
pietruszka 1 szt.
kostka 1 szt.
sól, pieprz do smaku
kurki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów mieszanych

Ugotować porcje rosołowe z warzywami, 1 kostką rosołową. Wyciągnąć z wywaru, mięso pokroić na mniejsze kawałki a warzywa w drobną kostkę. Do gotującego wywaru włożyć oczyszczone kurki, oraz pokrojone w paski borowiki, gotować 10 minut, nastepnie dodać mięso z kurczaka i pokrojone warzywa, doprawić solą i pieprzem. Podawać z duszonymi kartoflami polanymi skwarkami z boczku wędzonego i słoniny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 27.07.2011 20:35
mniam
artur7 27.07.2011 07:02
wspaniałe
Katarzyna/kate1980 26.07.2011 21:44
pyszności
Beatris 25.07.2011 12:44
Bardzo smakowita zupka.
Janek1 24.07.2011 22:40
uwielbiam takie zestawy
pawel6 24.07.2011 21:58
Taki obiad to ja rozumiem... A przepis rewelacyjny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak