Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy barszczyk z młodych buraczków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode buraki 3-4
marchew 2 duże
pietruszka
seler korzeniowy
żeberka ok pół kg
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 2-3
śmietana do zup
Kucharek przyprawa do potraw
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy barszczyk z młodych buraczków

Żeberka umyć i zalać ok.1,5 l zimnej wody. Wrzucić 3liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego. Ustawić pod pokrywką na małym ogniu. W tym czasie umyć i obrać warzywa i pokroić w kostkę. Gdy mięso będzie ugotowane, wyjąć je na talerz a do wywaru wrzucić pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i ewentualnie kostkę bulionową dla wzmocnienia smaku. Po chwili dorzucić resztę warzyw, zamieszać i trzymać na małym ogniu pod pokrywką do zmiękczenia. Doprawić do smaku pieprzem i kucharkiem a na końcu zabielić śmietaną. Na koniec posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 24.07.2011 22:15
Uwielbiam taki barszczyk!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak