Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, żółtek i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części. Jedną częścią wylepiamy natłuszczoną formę, drugą część ciasta chłodzimy w zamrażarce.Na cieście w formie układamy umyte, osączone jagody. Z białek z dodatkiem soli ubijamy pianę. Ciągle ubijając dodajemy porcjami cukier i mąkę ziemniaczaną. Gotową pianę rozsmarowujemy na jagodach. Na wierzch ścieramy na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Ciasto pieczemy ok. 40 min w temp. 190 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    szkoda że nie ma zdjęcia, ale na pewno ciasto przepyszne
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wyglada bardzo pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !