Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp gotowany w cebuli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 60 gram
cebula 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 ziarnka
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp gotowany w cebuli

Rybę umyć, oczyścić. Głowę włożyć do zimnej wody, osolić, nastawić do gotowania. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, dodać do gotującej się głowy. Oczyszczoną rybę umyć, pozostawić w całości lub pokrajać w dzwonka, lekko posolić i włożyć do wrzącego wywaru po ok. 15 minutach gotowania. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 45 minut. Miękką rybę wyłożyć na ogrzany półmisek, obłożyć ziemniakami z wody, posypać pietruszką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak