Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w groszku - szybkowar

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
olej 3 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 6 sztuk
czosnek 1 ząbek
groszek zielony 4 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w groszku - szybkowar

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, włożyć do niego oczyszczone cebulki i rybę i obrumienić z obu stron. Wrzucić czosnek, posypać rybę przyprawą, dookoła niej ułożyć groszek. Posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak