Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec makaronowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oscypek 200 gram
polędwica wieprzowa 200gram
cukinia 1 mała
pieczarki 100 gram
por 1 duży
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej roślinny
makaron penne 400 gram kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec makaronowy

Makaron ugotować aldente. Na jednej patelni rozgrzać olej i usmażyć polędwicę pokrojoną w plastry, gdy będzie miękka dodać pokrojoną w kostkę cukinię i dusić ok.10 minut, na koniec doprawić Kucharkiem i pieprzem. Na drugiej patelni usmażyć pieczarki z porem i solą. W naczyniu żaroodpornym na dnie dać warstwę makaronu na to pół oscypka pokrojonego w kostkę, następnie pieczarki z porem, później polędwicę z cukinią, posypać pozostałą częścią oscypka, położyć resztę makaronu, a na wierzch plastry goudy.
Zapiec w piekarniku w 170 stopniach przez ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.02.2014 18:59
Jaki pyszny pomysł :)
Fiffi 13.07.2012 23:37
pysznie kolorowy
RenataZ-et 08.06.2012 21:50
pomysłowe :)
Kasiax18 03.04.2012 21:36
extra
iknbozka 28.03.2012 12:02
pomysłowe
Zoso 02.02.2012 22:29
wygląda bardzo apetycznie
Barbara/zuza22_85 06.01.2012 16:13
super
Lidia6 12.12.2011 10:02
wygląda pysznie
m1monika 17.09.2011 12:25
pomysłowe danie
iza15 27.07.2011 22:25
ale fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak