Sposób przygotowania

Tortownicę szczelnie wykładamy biszkoptami. Budynie gotujemy w 3 szklankach mleka zgodnie z przepisem na opakowaniu i gorące wlewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia. Na zimnym budyniu układamy wydrylowane śliwki. Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzątku i kiedy lekko stężeje zalewamy owoce. Wstawiamy do lodówki. Śnieżkę ubijamy z resztą mleka, przekładamy na zastygłą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    też smacznie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !