Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki i zielone warzywa z patelni z dodatkiem sera koziego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
masło 1 łyżka
Zielone szparagi 40 dag
cukinia 1 szt
mrożony zielony groszek 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 pęczek
ser kozi 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki i zielone warzywa z patelni z dodatkiem sera koziego

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim plastry ziemniaków. Dodajemy obrane, pokrojone na kawałki szparagi oraz obraną, pokrojoną w plastry cukinię. Smażymy razem 5-7 min. Dodajemy rozmrożony groszek i smażymy jeszcze ok. 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną bazylią i pokruszonym serkiem kozim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak