Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, smażymy na gorącym oleju, na średnim ogniu przez ok. 5 min pod przykryciem. Następnie ziemniaki obracamy i ponownie przykrywamy i smażymy ok. 5 min. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę i smażymy jeszcze 10 min. Fasolkę przelewamy wrzątkiem, odsączamy i dodajemy do ziemniaków. Dymkę oczyszczamy i kroimy w krążki. Krewetki opłukujemy i osuszamy. Ziemniaki i fasolkę przesuwamy na połowę patelni a na wolnej części smażymy krewetki po 2 min z każdej strony. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dymkę,wszystko delikatnie mieszamy. Smażymy jeszcze ok. 3 min.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dekorujemy posiekaną natką i skórką otartą z połowy cytryny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !