Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie rizotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydz z puszki 100 g
marchew 200 g
ryż 250 g
oliwa 50 ml
woda 100 ml
czosnek 3 ząbki
cebula 40 g
papryka czerwona 150 g
kapusta 200 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie rizotto

Czosnek, cebulę posikać w mikserze z odrobiną wody.Na oliwie obsmażyć odcedzony ryż i drobno pokrojoną marchew, dodać rozdrobnioną cebulę i czosnek, podlać odrobiną wody i chwilkę poddusić.paprykę pokroić w kostkę i dodać wraz z kukurydzą. Podusić następne 10 minut.Na koniec dodać drobno pokrojoną kapustę i dusić do zmięknięcia ryżu.Można doprawić do smaku mieszanka pikantnych warzyw

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak