Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Stefan Sikora
Prowadzący
Stefan Sikora
TVN
2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy z oliwek 100 ml
Grill przyprawa ziołowa Prymat 1 sztuka
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 sztuka
kolendry Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny - -
sok z limonki - -
kiełków słonecznika 100 g
pokrojonej czerwonej cebuli 1 sztuki
awokado
arbuz 400 g
łosoś filet 600 g
lód 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś norweski z sałatką z awokado, arbuza i kiełków słonecznika

Opłukanego i dobrze wysuszonego łososia norweskiego ułożyć na tacce aluminiowej i upiec na grillu. Następnie rybę ostudzić i zalać marynatą przygotowaną z oliwy, przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat, soku z limonki i kolendry.

Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 24.01.2011 20:14
Pycha:)
szajba2 07.12.2010 15:39
łosoś ok ale sałatka nie bardzo mi odpowiada a już najmniej kiełki
patusia 18.11.2010 00:38
Uwielbiam łososia :)
Magdalena80 19.10.2010 00:00
pyszności
linka1312 16.09.2010 21:55
brzmi i smakuje wysmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak