Sposób przygotowania

Schab umyć,osuszyć.Na patelni rozgrzać tłuszcz mniej więcej 5 dkg margaryny.Ja używam palmy. Schab posolić,popieprzyć do smaku,na rozgrzanym tłuszczu położyć i mocno obsmażyć z każdej strony.Podlać wodą i dusić na małym ogniu ok. 40 min.Dodać ziele angielskie 2 ziarenka i jeden listek bobkowy.Sprawdzać co jakiś czas widelcem czy mięsko jest miękkie.Jak będzie wystarczająco miękkie wyciągnąć i nacinać tak by powstało parę ładnych kawałków.Nie tniemy schabu do końca ponieważ w nacięte szczeliny wkładamy po plastrze sera.Wkładamy ponownie do garnka i dusimy do całkowitego rozpuszczenia sera.Osobiście podaję z młodymi ziemniaczkami i czerwoną kapustą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !