Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 duże szt.
biała rzodkiew 15 dag
cebula biała 1 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
kefir 1 l
sól
pieprz
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik w pomidorach

Rzodkiew oczyść, umyj, obierz. Odkrój kilka długich, cienkich plastrów do dekoracji, a resztę rzodkwi zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Pomidory umyj, osusz, przekrój je na pół. Z połówek wydrąż miąższ. Miąższ pokrój w drobną kostkę.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i rozetrzyj dokładnie z solą.
Do kefiru dodaj startą rzodkiew, pokrojone w kostkę pomidory oraz cebulę z czosnkiem, dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj. Gotową zupę odstaw na ok. godzinę do lodówki.
Chłodnik podawaj w połówkach pomidorów, udekorowany skręconymi plastrami rzodkwi i gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 21.05.2012 09:46
moja druga polówka ubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak