Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory zapiekane z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
żółty ser 3 plastry
chleb tostowy 3 kromki
masło 3-4 łyżki
sałata karbowana 3 liście do dekoracji
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory zapiekane z grzankami

Kromki chleba tostowego pokrój w drobną kostkę.
Ząbek czosnku obierz, drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle.
Do czosnku na patelni dodaj pokrojony w kostkę chleb tostowy i usmaż je razem.
Pomidory umyj i osusz. Zetnij ich górną część z ogonkiem na ok. 1/4 wysokości. Przecięte pomidory, ostrożnie wydrąż.
Miąższ pomidora i ścięte wierzchy pokrój i wymieszaj z przygotowanymi wcześniej grzankami. Możesz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do środka wydrążonych pomidorów nałóż grzankowy farsz. Na każdym połóż plaster żółtego sera. Pomidory zapiekaj przez ok. 15 min. w temp. 200 stopni. Podawaj je na ciepło, na liściach karbowanej sałaty, udekorowane listkami świeżej bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 13.10.2011 12:41
lubię coś takiego
marta1371 27.08.2011 22:34
Smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak