Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia zapiekana z ryżem i rodzynkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
ryż 150 g
cukier 3 łyżki
masło 5 łyżek
mleko 1 szklanka
rodzynki 50 g
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat
cynamon Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia zapiekana z ryżem i rodzynkami

Ryż ugotować . Dynię myjemy najpierw obieramy z twardej skórki usuwamy pestki a miąższ pokroić w kostkę dodać 3 łyżki masła i dusimy do 8 minut. często mieszając , jajka oddzielić żółtka od białek , pozostałe masło ucieramy z cukrem i żółtkami połączyć z ryżem , dynią opłukanymi rodzynkami , cynamonem i ubitą pianą z białek . Przygotować masę przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą i zapiekać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.08.2012 10:08
pyszne
marta34 03.06.2012 13:33
coś innego
bercik1 07.12.2011 23:53
Jakoś za dynią za specjalnie nie przepadam.
magical66 05.09.2011 19:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak