Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przegrzebki i krewetki olbrzymie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przegrzebki 8 sztuki
krewetki olbrzymie 4 sztuki
sałata kolorowa 1 opakowanie
oliwa
sos koktajlowy 1 łyżka
lemonka

Przepis i sposób przygotowania na: przegrzebki i krewetki olbrzymie

Dla fanów owoców morza. Krewetki olbrzymie (długość ok 20 cm) i przegrzebki - trudne do zdobycia w Polsce, ale jak już się to uda, to nie warto kombinować, wystarczy grill elektryczny, butelka dobrego wina, odrobina domowego sosu koktajlowego. Oczywiście krewetki można wcześniej obrać, ale my uwielbiamy wygrzebywanie soczystych kawałków z pancerza.

Sałatę rozkładamy na dwóch talerzach. Rozgrzewamy grill lub patelnię. Przegrzebki potrzebują około 1 grillowania z każdej strony, krewetki w sumie około 6.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 16.06.2013 22:40
Po nieco długiej przerwie, ale Mateuszu - przegrzebki smaży się, bądź grilluje po max minucie z każdej strony właśnie - na ostrym ogniu. Są tak delikatne, że dłuższa obróbka cieplna sprawia, że robią się gumowe ;)
Megi 18.07.2012 19:18
wygląda zjawiskowo:)
kochanyptysiu 25.10.2011 10:00
pięknie podane dlatego daje plusik
kochanyptysiu 25.10.2011 10:00
pięknie podane dlatego daje plusik
kochanyptysiu 25.10.2011 10:00
pięknie podane dlatego daje plusik
Mateusz20 02.10.2011 22:02
przegrzebki nie są trudne do zdobycia a co do przyrządzenia to przegrzebki robi się zupełnie inaczej
Małgorzata77 06.08.2011 09:07
egzotycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak