Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo 5 łyżek cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Gdy ubite dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy. Piec w temp 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na połowę. Wiśnie włożyć do rondla, dodać pozostały cukier i chwilę gotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, wymieszać, ostudzić. Lekko krzepnące wiśnie z galaretką wyłożyć na 1 ciasto. Na wiśnie wyłożyć 1/3 śmietany śnieżki przygotowanej według przepisu na opakowaniu z dodatkiem rozpuszczonej żelatyny, przykryć drugim ciastem. Wierzch torcika oblać białym lukrem i przyozdobić pozostałą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny tort
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.smaczny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Poezja smaku, muszę wypróbować koniecznie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszniutki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda kusząco
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pysznie wygląda to ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !