Sposób przygotowania

Przepis pochodzi od męża mojej koleżanki. Ras el hanout zawsze kupuję od jednego sprzedawcy lub proszę znajomych o przywiezienie. Można zastąpić mieszanką \'podlaska przyprawa orientalna\' lub goździkami, kardamonem, chilli, kolendrą, kuminem, gałką muszkatołową i kurkumą wymieszanymi w dowolnych proporcjach.


Kuskus przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, ewentualnie wodę można zastąpić bulionem.
Cebulę siekamy drobno i szklimy na maśle, gdy będzie miękka wrzucamy migdały, rodzynki i przyprawy, podsmażamy 2-3 minuty, dolewamy ok 0,5 szkl wody. Dodajemy kuskus, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na około 10 minut.

Może stanowić dodatek do grillowanego mięsa bądź ryby, albo być samodzielnym daniem obiadowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !