Sposób przygotowania

Umyć kalafior, porozdzielać na różyczki,obrane ziemniaki pokroić w kostkę.Do wrzącej wody dodać sól, cukier, kalafior, ziemniaki, rzodkiewkę, fasolkę szparagową, marchewkę i groszek. Warzywa gotować na wolnym ogniu około 10 minut.Dodać krewetki i nadal gotować.Następnie odcedzić warzywa i krewetki, część zupy zachować.Podsmażyć na maśle mąkę, dodać vegetę, mleko, pół śmietany.Gotować ok 5 minut.Dodać ugotowane warzywa z krewetkami i gotować jeszcze następne 5 minut.
Garnek z gorącą zupą odstawić z ognia i dodać żółtka wymieszane z śmietaną i 2-3 łyżki zupy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !