Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i rodzynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda marchew 1/2 kg
rodzynki 10 dag
sok z cytryny 1 łyż
cukier
tosty 4 szt
olej do smażenia 2-3 łyż
orzechy włoskie 10 łuskane

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i rodzynek

Marchew umyć, oczyścić, rozdrobnić w malakserze, polać sokiem z cytryny. Rodzynki zalać gorącą wodą, odsawić, potem osączyć je na sicie. Orzechy włoskie uprażyć chwilę na patelni bez tłuszczu. Wysypać na deske, poczekac aż ostygną i pokroić grubo. Machew połączyć z rodzynkami, orzechami, wymieszać z olejem słonecznikowym. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem ziołowym. Kromki pieczywa osowego zrumienić krótko w tosterze lub na patelni. Ciepłe włożyć do miesek wciskając je do środka, pozosawić do osygnięcia, nałożyć surówkę i podawać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak