Sposób przygotowania

Mleko zagotować,dodać \"rozklepane\" żółtka z cukrem waniliowym i śmietaną,cały czas mieszając gotować do utworzenia się sera.Wlać na sito wyłożone gazą do odcieknięcia na 2 godziny.
Galaretkę przygotować w/g przepisu,ostudzić.Masło utrzeć z cukrem,dodawać stopniowo ser ucierając na gładką masę,dodać bakalie.
Masę rozdzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i utrzeć,do drugiej sok z cytryny.
Wyłożyć na herbatniki masę jasną,ciemną a na górę zalać tężejącą galaretkę.Schłodzić.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ana00

    Na spód można również użyć spodów biszkoptowych,lub ciastek biszkoptów.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ana00

    pyszny
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    kiedyś robiłam podobny ale mi nie wyszedł :(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !