Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
żółtko jajek 4 szt
smietana 18% 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki

Z mąki,żółtek,śmietany,cukru zagnieść ciasto tak twarde jak na pierogi.Cienko rozwałkować,wykrawać krążki o 3 różnych średnicach,np.6cm, 5cm i 4cm.Każdy krążek nacinać na obwodzie w pięciu miejscach.Środek każdego krążka posmarować białkiem,położyć jeden na drugim według wielkości,środek dobrze przycisnąć palcem.Smażyć na na rozgrzanym oleju wkładając je mniejszą stroną.Zarumienione odsączyć na papierze,posypać cukrem pudrem i na środek każdej różyczki nałożyć marmoladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 17.08.2015 11:34
wyglądają fajnie. Moje nie wychodziły nigdy.
Wafelek2601 13.08.2014 15:56
pyszny deser
Beata23 18.02.2014 09:46
fajnie wyglądają
ana00 09.04.2012 17:41
zdjęcie nie moje
bami 05.04.2012 22:37
Jakie urocze! :)
Neetka90 06.11.2011 00:03
świetny przepis. ; ))
Neetka90 06.11.2011 00:03
świetny przepis. ; ))
Neetka90 06.11.2011 00:03
świetny przepis. ; ))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak