Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w mącznej panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
angielskie ziele 5 ziaren
jajko 2 szt
mąka 1/2 szkl
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 8 ziaren
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w mącznej panierce

Mięso z kurczaka umyć, włożyć do wrzącej wody, dodać kostki rosołowe, angielskie ziele, pieprz i gotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć z wywaru, usunąć skórę, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku i następnie obtaczać w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z surówką i ziemniakami lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.02.2014 21:05
Lubię takie mięsko.
Jodaj 30.03.2013 13:59
smaczny obiadek :)
Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:19
smaczne
Iwona51
Iwona51 22.10.2011 10:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak