Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
boczek wędzony kilka plasterków
keczup wg uznania
sól wg uznania
olej do smażenia
jajko do panierki
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki pokroić tak jak na frytki. Posolić. Kilka z takich \"frytek\" zawinąć w plasterek boczku. Panierować w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na oleju. Usmażone przełożyć na talerzyk i polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 08.11.2011 20:07
super
tomek18 02.09.2011 15:03
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak