Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki cynamonowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
drożdże 3 dag
margaryna pół kostki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 1 szczypta
cynamon 1 łyżka
mąka ok. 40 dag
sól 1 szczypta
cukier wanilinowy 1 opakowanie
do posypki
cynamon do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki cynamonowe

Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Mąkę, sól i cynamon wsypać do miski. Dodać cukier wanilinowy. Zrobić w środku rowek wlać drożdże z mlekiem, żółtka, cukier i resztę mleka. Margarynę roztopić i wyrabiając ciasto powoli ją wlewać, aż do skończenia. Wyrobić ciasto. Dać do wyrośnięcia. Następnie formułować pączki i piec na oleju. Upieczone posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.05.2012 08:20
suuuper smaczne pączusie
agnieszka214 05.04.2012 13:17
fajowe
KasiaK90 10.11.2011 08:50
miało być fajne:)
KasiaK90 10.11.2011 08:49
fane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak