Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne ciasto czekoladowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka 15 dag
cukier 10 dag
masło 10 dag
kakao 6 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne ciasto czekoladowe

Cukier wanilinowy, jajka i cukier ubić na sztywny krem nad kąpielą wodną. Dodać do tego mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszać aż powstanie gładka masa. Następnie dodać roztopione masło. Wymieszać. Ciasto dać do wysmarowanej masłem tortownicy. Piec 40-50 minut w temp. 180 st. Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak