Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
kefir 2 szklanki
jajko 2 szt
cukier puder
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Przygotować ciasto i odstawić. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać. Smażyć na gorącym oleju z obu stron. Osączyć z tłuszczu, posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 06.01.2011 14:54
zjadło bysię,smacznie wyglądają
alaaa 20.10.2010 17:20
racuchy są super,polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak