Sposób przygotowania

spód i brzegi tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Pomarańcze sparzyć, skórkę zetrzeć na tarce, miąższ pokroić w plastry, wyłożyć nimi spód tortownicy. Jogurt wlewamy do miseczki, dodajemy startą skórkę z pomarańczy, cukier puder. Owoce sezonowe kroimy na cząstki. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wrzątku, łączymy z jogurtem i dobrze mieszamy. do powstałej masy jogurtowej wrzucamy pokrojone owoce i delikatnie rozprowadzamy tak by się dobrze zatopiły w kremie. Całość przelewamy do tortownicy na plastry pomarańczy. Schładzamy w lodówce, dekorujemy listkami mięty

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !