Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna sztuka mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 2 plastry
koniak 2 łyżki
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna sztuka mięsa

dwa grube plastry polędwicy wołowej zalać koniakiem i odstawić na 3 min. Odsączyc płyn posypać mięso obficie pieprzem i skropić olejem odstawić na kolejne 5 min, Steki smażyć na patelni do grillowania po 3 - 4 min z każdej strony, podlać podgrzanym koniakiem, zapalić i zdjąć z patelni, podawać polane stopionym masłem i oprószone solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak